Tellimine

daniel.novikov@epicfoods.com

Blogi
/ Blogi
/ 5 toiduainet, mis on suhkrust kahjulikumad
5 toiduainet, mis on suhkrust kahjulikumad
Avaldatud 12 Aprill 2019

5 toiduainet, mis on suhkrust kahjulikumad

Suhkru kahjulikest teguritest teame palju: see nõrgestab immuunsust, viib rasvumiseni, mõjub negatiivselt südamele ja vähendab kollageeni tootmist, mis omakorda viib kortsude tekkeni. Siiski hoiatavad dieediarstid, et on olemas toiduained, mis võivad mõjuda tervisele veel halvemini kui suhkur. Nendest tuleks täielikult loobuda (või vähemalt tarbida väga väikestes kogustes).

Tehislikud magustajad

Aspartaam (nagu ka teised suhkruasendajad) mitte ainult ei pidurda kaalu langetamist, vaid viib halastamatult kaalu tõusuni. Teie aju ei saa signaali sellest, et magusaisu on rahuldatud ja et kõht on täis, sellepärast jätkate söömist ja sööte veel rohkem kui oleksite seda teinud kasutades toidus tavalist suhkrut.

Ümbertöödeldud liha

Liha —  tervislik ja toitev toiduaine, mida ei saa öelda ümbertöödeldud liha kohta. Kasutades oma menüüs viinereid, peekonit ja muud vorstitoodangut, riskite saada erinevaid haigusi, s.h. diabeet ja rasvumine. Põhjus on selles, et nad sisaldavad suures koguses tervisele ohtlikku naatriumvesinikglutamaati —  just see aine aitab tekitada mõnusat liha maitset.

Gaseeritud joogid

Gaseeritud joogid tugevdavad näljatunnet, kutsuvad esile magusaisu ning tulemusena sunnivad tarbima rohkem kaloreid kui organism vajab. Kõik see võib viia diabeedini. Suure fruktoosisisaldusega maisisiirup, mida sisaldavad gaseeritud joogid, võib esile kutsuda probleeme rasvade ümbertöötlemisega maksas.

Energiajoogid

Võitlete väsimusega energiajookide abil? Kahjuks võib see harjumus halvasti mõjuda teie tervisele. Ühes energiajoogi purgis on keskmiselt 30 g suhkrut ja palju tugevaid stimulaatoreid: kofeiin, tauriin, ženšenn ja L-karnitiin. Kuigi kõik need ained on võimelised tagama teile jõudu, riskite hiljem tunda ületamatu väsimust, söögiisu puudumist ja meeleolu langemist. Nii et järgmine kord, kui tekib tahtmine end turgutada, jooge klaas vett —  võib-olla on just vesi see, mida teie organism parasjagu vajab.

Transrasvad

Transrasvad tekivad tahkeks muudetud taimsetes rasvades. See on väga odav ja kättesaadav tooraine. Transrasvu kasutatakse kiirtoidu, küpsetiste või kommide valmistamisel, et toidul säiliks kauem kaubanduslik välimus ja see ei rikneks. Selliste toiduainete tarbimine suurendab diabeedi, südamehaiguste ja isegi insuldi riski.

Eelmine blogi Järgmine blogi