Hapukapsas — uus supertoit

Hapukapsas — uus supertoit

Avaldatud 19 August 2019

2019. aasta üheks peamiseks toidutrendiks on fermenteeritud toidud. Jutt käib teeseenest, kimchi ehk koreapärasest hapukapsast ning loomulikult meie traditsioonilisest hapukapsast!

Milles peitub nende saladus? Antibiootikumid, mida tänapäeval sisaldavad liha ja piimatooted, tungivad halastamatult meie soolestiku mikrobioomi ja häirivad selle tööd. Appi tulevadki hapendatud toidud, mis on nii naturaalsed prebiootikumid kui ka probiootikumid. Nende koostisesse kuuluvad laktobakterid, mis normaliseerivad soolestiku mikrofloorat. Selle tulemusel kahaneb roiskunud floora ja paraneb kasulik floora, mis vastutab toidu seedimise eest. Teadagi, et normaalne soolestiku töö on kõige aluseks.

Hapendatud toidud on asendamatud abimehed organismi immuunsuse tõstmisel, eriti kui inimesel esineb krooniline väsimus või muud haigused.

Hapukapsas sisaldab tartraathapet, mis pidurdab toidus sisalduvate süsivesikute ümbertöötlemist organismi enda rasvadeks. Soola tuleks aga kapsastesse lisada oluliselt väiksemas koguses.